1. Gogoașa pentru însiropare
Puteți folosi gogoși gata de utilizat din oferta Viadan sau le puteți prepara chiar dvs. folosind rețeta de mai jos.
Făină tip 480 sau 550 1100 g
Drojdie 45 g
Lapte 550 g
Ouă 200 g
Paticrem 60 g
____________________________________________
Total 1955 g
În cuva malaxorului adăugăm toate ingredientele, mai puțin margarina Paticrem.
Malaxare: 4 min. lent + 6 min rapid. În ultimele 3 min. de malaxare adăugăm și margarina temperată în prealabil (20-23°C). Temp aluat: 28-30°C.
Divizăm manual aluatul obținut, în porții mici, potrivite dimensiunii formei de savarină pe care o avem la dispoziție. Aluatul se modelează rotund și se așează în formele de savarine, unse în prealabil cu ulei vegetal.
Dospire: 20-30 min./ 30-32°C
Coacere: 180°C/ 25-30 min. Scoatere din forme și răcire completă.
Se rade puțin, cu răzătoarea fină, partea superioară a gogoșii de savarină, pentru a obține o suprafață plană.
Însiropare: se scufundă pentru câteva minute gogoșile în siropul de zahăr (sunt gata când se lasă la fundul vasului).
2. Sirop de zahăr
Zahăr 600 g
Apă 1200 g
____________________________________________
Total 1800 g
Se fierbe zahărul cu apă 2-3 min. Răcire până la 30-35°C.
Se adaugă arome de: rom, vanilie, portocală. Se poate adăuga și răzătura de coajă de portocală și lămâie (atenție! se spală bine înainte coaja portocalei).
3. Creline/ frișcă 2 – 3 l
Spumată până la o textură semi-fermă.
4. Finisare savarine
Se lasă gogoșile însiropate pe o tavă, la rece, până a doua zi.
Din partea de sus a gogoșii se taie ¾ un capac orizontal, subțire. Se aplică cu poche-ul cu spritz frișca. Capacul se decorează cu glazura de căpșuni Credi®Shine Glaze Strawberry sau glazura Credi®Shine Glaze Forest Fruits.