Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

1. Gogoașa pentru însiropare
Puteți folosi gogoși gata de utilizat din oferta Viadan sau le puteți prepara chiar dvs. folosind rețeta de mai jos.
Făină tip 480 sau 550 1100 g
Drojdie 45 g
Lapte 550 g
Ouă 200 g
Paticrem 60 g
____________________________________________
Total 1955 g

În cuva malaxorului adăugăm toate ingredientele, mai puțin margarina Paticrem.
Malaxare: 4 min. lent + 6 min rapid. În ultimele 3 min. de malaxare adăugăm și margarina temperată în prealabil (20-23°C). Temp aluat: 28-30°C.
Divizăm manual aluatul obținut, în porții mici, potrivite dimensiunii formei de savarină pe care o avem la dispoziție. Aluatul se modelează rotund și se așează în formele de savarine, unse în prealabil cu ulei vegetal.
Dospire: 20-30 min./ 30-32°C
Coacere: 180°C/ 25-30 min. Scoatere din forme și răcire completă.
Se rade puțin, cu răzătoarea fină, partea superioară a gogoșii de savarină, pentru a obține o suprafață plană.
Însiropare: se scufundă pentru câteva minute gogoșile în siropul de zahăr (sunt gata când se lasă la fundul vasului).

2. Sirop de zahăr
Zahăr 600 g
Apă 1200 g
____________________________________________
Total 1800 g

Se fierbe zahărul cu apă 2-3 min. Răcire până la 30-35°C.
Se adaugă arome de: rom, vanilie, portocală. Se poate adăuga și răzătura de coajă de portocală și lămâie (atenție! se spală bine înainte coaja portocalei).

3. Creline/ frișcă 2 – 3 l
Spumată până la o textură semi-fermă.

4. Finisare savarine
Se lasă gogoșile însiropate pe o tavă, la rece, până a doua zi.
Din partea de sus a gogoșii se taie ¾ un capac orizontal, subțire. Se aplică cu poche-ul cu spritz frișca. Capacul se decorează cu glazura de căpșuni Credi®Shine Glaze Strawberry sau glazura Credi®Shine Glaze Forest Fruits.

1. Gogoașa pentru însiropare
Puteți folosi gogoși gata de utilizat din oferta Viadan sau le puteți prepara chiar dvs. folosind rețeta de mai jos.
Făină tip 480 sau 550 1100 g
Drojdie 45 g
Lapte 550 g
Ouă 200 g
Paticrem 60 g
____________________________________________
Total 1955 g

În cuva malaxorului adăugăm toate ingredientele, mai puțin margarina Paticrem.
Malaxare: 4 min. lent + 6 min rapid. În ultimele 3 min. de malaxare adăugăm și margarina temperată în prealabil (20-23°C). Temp aluat: 28-30°C.
Divizăm manual aluatul obținut, în porții mici, potrivite dimensiunii formei de savarină pe care o avem la dispoziție. Aluatul se modelează rotund și se așează în formele de savarine, unse în prealabil cu ulei vegetal.
Dospire: 20-30 min./ 30-32°C
Coacere: 180°C/ 25-30 min. Scoatere din forme și răcire completă.
Se rade puțin, cu răzătoarea fină, partea superioară a gogoșii de savarină, pentru a obține o suprafață plană.
Însiropare: se scufundă pentru câteva minute gogoșile în siropul de zahăr (sunt gata când se lasă la fundul vasului).

2. Sirop de zahăr
Zahăr 600 g
Apă 1200 g
____________________________________________
Total 1800 g

Se fierbe zahărul cu apă 2-3 min. Răcire până la 30-35°C.
Se adaugă arome de: rom, vanilie, portocală. Se poate adăuga și răzătura de coajă de portocală și lămâie (atenție! se spală bine înainte coaja portocalei).

3. Creline/ frișcă 2 – 3 l
Spumată până la o textură semi-fermă.

4. Finisare savarine
Se lasă gogoșile însiropate pe o tavă, la rece, până a doua zi.
Din partea de sus a gogoșii se taie ¾ un capac orizontal, subțire. Se aplică cu poche-ul cu spritz frișca. Capacul se decorează cu glazura de căpșuni Credi®Shine Glaze Strawberry sau glazura Credi®Shine Glaze Forest Fruits.

ro_RORomanian