1. Foaie Kremschnit
Se ia o foaie de foitaj franțuzesc congelat “Accento”, cu masa de 1.1 kg și se lasă să se decongeleze la temperatura camerei. Apoi se întinde la o grosime de 1,8-2 mm.
Coacere ~20 min./ 200°C. Pentru cuptoare cu ventilație puternică, se poate coborî temperatura la 190°C în ultimele 5 min. de coacere.
2. Cremă vanilie
Credi®Custard Napoleon 250 g
Apă 1 500 g
Krem Vanilla 250 g
Apă 2 600 g
____________________________________________
Total 1600 g
Se amestecă Credi®Custard Napoleon cu Apa 1. Omogenizare la viteză medie 4 min.
Separat, se amestecă Krem Vanilla cu Apa 2. Omogenizare la viteză medie 4 min.
Se amestecă cele două creme și se omogenizează, obținând astfel o cremă cu textură și gust perfecte pentru Kremschnit.
3. Finisare
În interiorul unei rame de 20 x 30 cm se pune o parte din foaia de foitaj coaptă (40 % din suprafața foii coapte).
Peste această foaie se pun 800 g cremă de vanilie și se întinde uniform.
Adăugăm deasupra o nouă foaie (tot 40% din ce s-a copt) și restul de cremă, pe care o întindem perfect drept.
Peste prăjitura rezultată presărăm restul de foaie, dar zdrobită.
Prăjitura se pudrează cu 200 g zahăr pudră după tăiere.
Rezultă 20 buc x 100 g.