1. Foi prăjitură
Credi®Cake Multicake Plus 900 g
Ouă 900 g
____________________________________________
Total 1800 g
Se adaugă toate ingredientele în cuva mixerului.
Se mixează cu ajutorul telului la viteză mică 1 min., apoi la viteză mare 10 min., după care se mai mixează 1 min. lent pentru eliminarea aerului în exces.
Se toarnă în 3 tăvi de 60 x 40 cm.
Coacere la 220°C/ aprox. 5 minute.
2. Preparare cremă
Cremento Sacher 700 g
Unt 325 g
Sirop zahăr 175 g
____________________________________________
Total 1200 g
Siropul de zahăr se prepară în prealabil din părți egale de zahăr și apă care se fierb 1-2 min. și se lasă apoi să se răcească la temperatura camerei.
Se spumează untul cu siropul cu ajutorul telului, apoi se adaugă și Cremento Sacher. Se continuă spumarea până la omogenizare completă.
Se împart în două cele 3 foi de doboș și se montează prăjitura alternând foile cu crema de ciocolată, rezultând 5 foi și 5 straturi de cremă egale.
Pe ultima foaie, cea de-a șasea, se pun 600 g zahăr topit, puțin caramelizat. Se lasă la răcit, apoi se aplică peste prăjitura montată. Liniile pe unde prăjitura se va tăia se vor face când zahărul topit este cald și se poate modela cu tăișul unei palete de întins creme, trecut prin margarină.
Recomandare: folosiți untul din oferta Viadan pentru cremă cu mai multă savoare.