Lorem ipsum dolor sit amet gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci. Proin gravida nibh vel veliau ctor aliquenean.

Follow me on instagram

+01145928421
mymail@gmail.com

1. Preparare aluat
Făină tip 480 sau 550 2000 g
Credi®Cozonac Pufos 200 g
Zahăr 500 g
Sare 20 g
Drojdie proaspătă 200 g
Paticrem 120 g
Apă (aprox.) 990 g
____________________________________________
Total 4030 g

Umpluturi care se pot folosi:
Fructe și legume confiate: 20-25% raportat la aluat.
Umplutură cu nucă si cacao.
Amestec de nucă, stafide și rahat.
Recomandăm o proporție de 300 g umplutură la 600 g aluat.

2. Mod de lucru
Amestecați în prealabil toate ingredientele pulverulente, pentru o mai bună omogenizare. Adăugați apă.
Malaxare: 4 min. lent/ 6-8 min. rapid (în ultimele 4 min. adăugați margarina temperată la 20-23°C).
Temperatură aluat: 30-33°C.
Relaxare aluat: 15-20 min.
Divizare aluat: la gramajul dorit (de ex. 600 g pentru cozonaci).
Modelare rotund.
Predospire aluat: 15-20 min. Întindere foaie. Adăugare umplutură după preferință (nucă, stafide, rahat).
Dospire finală: 50-70 min./ 32-35°C/ 70-80% umiditate.
Se pot unge cozonacii cu ou și presăra cu zahăr cristal înainte de introducerea în cuptor pentru o culoare frumoasă a cojii.
Coacere: 170-180°C/ 40-45 min./ fără abur.

Recomandare: puteti folosi pentru umplutură premixurile cu nucă din oferta Viadan.

1. Preparare aluat
Făină tip 480 sau 550 2000 g
Credi®Cozonac Pufos 200 g
Zahăr 500 g
Sare 20 g
Drojdie proaspătă 200 g
Paticrem 120 g
Apă (aprox.) 990 g
____________________________________________
Total 4030 g

Umpluturi care se pot folosi:
Fructe și legume confiate: 20-25% raportat la aluat.
Umplutură cu nucă si cacao.
Amestec de nucă, stafide și rahat.
Recomandăm o proporție de 300 g umplutură la 600 g aluat.

2. Mod de lucru
Amestecați în prealabil toate ingredientele pulverulente, pentru o mai bună omogenizare. Adăugați apă.
Malaxare: 4 min. lent/ 6-8 min. rapid (în ultimele 4 min. adăugați margarina temperată la 20-23°C).
Temperatură aluat: 30-33°C.
Relaxare aluat: 15-20 min.
Divizare aluat: la gramajul dorit (de ex. 600 g pentru cozonaci).
Modelare rotund.
Predospire aluat: 15-20 min. Întindere foaie. Adăugare umplutură după preferință (nucă, stafide, rahat).
Dospire finală: 50-70 min./ 32-35°C/ 70-80% umiditate.
Se pot unge cozonacii cu ou și presăra cu zahăr cristal înainte de introducerea în cuptor pentru o culoare frumoasă a cojii.
Coacere: 170-180°C/ 40-45 min./ fără abur.

Recomandare: puteti folosi pentru umplutură premixurile cu nucă din oferta Viadan.

ro_RORomanian