1. Preparare foi miere
Credi®Cake with Honey 2500 g
Accento Foitaj* (margarină 80%) 625 g
Ouă 375 g
____________________________________________
Total 3500 g
Se omogenizează cu paleta mixerului toate ingredientele aprox. 4 min. la viteză mică până la omogenizare. Margarina Accento Foitaj să fie temperată la 20-23°C pentru o înglobare ușoară în aluat.
Se împarte compoziţia în 4 părţi egale. Fiecare bucată de aluat se întinde până la o grosime de maximum 0,4 cm şi se coace în tăvi cu dimensiunea de 60 x 40 cm.
Coacere: 180°C/ aprox. 12 min.
*Pentru foi mai moi folosiți margarină Paticrem. Cu margarina Accento Foitaj veți obține foi ceva mai tari. Puteți să faceți și o combinație în părți egale a celor două margarine.
2. Preparare cremă vanilie
Credi®Cream Vanilla 1000 g
Accento Super Cremă 400 g
____________________________________________
Total 1400 g
Se spumează margarina temperată anterior la 20-23°C. Se spumează până capătă volum și devine afânată.
Se încorporează Credi®Cream Vanilla și se spumează împreună încă 1 min.
3. Finisare prăjitură
Peste prima foaie de prăjitură se întind cu o spatulă 700 g cremă de vanilie.
Peste această cremă se așează a doua foaie de miere, apoi 900 g de umplutură cu caise “La Minut”, care se întinde uniform pe foaie.
Așezăm a treia foaie cu miere, iar peste aceasta restul de 700 g cremă vanilie. Se întinde uniform.
Așezăm și ultima foaie cu miere peste crema de vanilie.
Cu o placă sau tavă dreaptă și curată presăm ușor prăjitura astfel încât să eliminăm golurile de aer.
Se bagă prăjitura în frigider minimum 12 ore pentru ca foile cu miere să se înmoaie.
Înainte de servire se porționează și se pudrează cu zahăr.