1. Coșulețe de ciocolată
Pot fi pregătite folosind ciocolată neagră veritabilă sau înlocuitor de ciocolată.
Se pot folosi și coșulețe gata făcute.
Pentru prima variantă, topim ciocolata/ înlocuitorul și tapetăm pereții formelor de brioșă (ondulate sau netede, bine uscate), astfel încât să rămână o peliculă subțire. Băgăm în frigider.
După răcire, coșulețele se desprind ușor prin lovire delicată de masă. Fiecare formă ar trebui să aibă ~30 gr.
2. Cremă Ganache
Creline 400 g
Ciocolată neagră 70% 300 g
Unt 200 g
Portocale confiate 100 g
Cognac 15 g
____________________________________________
Total 1015 g
Se aduce crema vegetală Creline la fierbere, se ia de pe foc, se adaugă ciocolata/ înlocuitorul amestecând continuu până se omogenizează. Se adaugă și untul și cognac-ul. Omogenizare.
Adăugăm portocalele confiate și lăsăm la rece minimum 3 ore.
După răcirea completă spumăm ganache-ul.
3. Finisare prăjitură
În interiorul fiecărui coșuleț de ciocolată vom introduce cu poche-ul aprox. 50 g cremă ganache, până la limita superioară a formei, astfel încât să rămână 1 mm loc pentru un strat de ciocolată topită, care are rol de închidere a coșulețelor. Răcire în frigider.
După răcire coșulețele se pot întoarce cu baza mare în jos și pot fi decorate după preferință.
Recomandare: folosiți ciocolata adecvată și untul din oferta Viadan.